Zážitková gastronomie restaurace Vyhlídka

 

Zážitková gastronomie restaurace Vyhlídka

Zážitková gastronomie je určena všem, kteří se nespokojí s „běžným“ jídlem. V naší zážitkové restauraci Vyhlídka se vysoká gastronomie snoubí s perfektním servisem a mistrovskými díly z rukou šéfkuchaře Josefa Tydlačky a jeho týmu. Jídla si zde vychutnáte skutečně všemi smysly.

Restaurace Vyhlídka vyniká citlivě designovaným interiérem a krásným výhledem do krajiny. Při stolování pak důležitou roli hraje nejen kombinace čerstvých surovin a skladba pokrmu, ale také způsob jeho prezentace na talíři, požitek ze způsobu servírování a v neposlední řadě vůně i vybraná chuť nabízeného jídla. Dokonalý zážitek umocňuje také degustace vín za asistence sommeliéra, který svým doporučením dotváří celkový dojem z pokrmu.

Pro uzavřené společnosti je možné objednat degustaci vína i s odborným komentářem či degustace koňaků.

NOVINKA NA LANTERNĚ: Technologie Coravin, díky které můžeme hostům k degustačnímu menu nabídnout "po sklence" také ta nejdražší a velmi vzácná vína. Více informací a rozhovor se sommelierem Michalem Papšíkem zde.

AKTUÁLNÍ NABÍDKA RESTAURACE VYHLÍDKA  //  GASTRONOMICKÝ A SPOLEČENSKÝ KALENDÁŘ


AKTUÁLNÍ NABÍDKA: Degustační menu s víny vinařství Ilias

  • ...Ryzlink vlašský I. 2018 pozdní sběr, suché
  • Zauzené kachní prosciutto s bylinkovou majonézou, dýňové julienne, chips
  • Terinka z jater foie gras s kaštanovým velouté a brusinkovým kaviárem, zkaramelizovaný pomeranč, pečivo
  • ...Tramín červený 2018 pozdní sběr, polosuché
  • Jemný dýňový krém s grilovanou tygří krevetou a cappuccino pěnou, maková tyčinka z listového těsta
  • ...Ryzlink rýnský I. 2018 pozdní sběr, suché
  • Krémové bramboto se šalotkou a žampiony s kuřecím supreme a tvarůžkovou pěnou, prach z červené řepy
  • ...Chardonnay 2018 pozdní sběr, suché 
  • Pomalu pečený jelení hřbet s celerovým pyré, lišky na másle, fava fazole, omáčka z portského vína
  • ...Pinot noir 2016 pozdní sběr, suché
  • Zalévaná pohanka s medem se švestkovou omáčkou, sorbet z granátového jablka, pošírovaná hruška se skořicí a badyánem

Aktuální menu si můžete vychutnat do 30. 10. 2019 

Cena: 990 Kč (bez vín), 1 590 Kč (s víny), pro ubytované hosty cena večeře za doplatek 590 Kč (bez vín) nebo 1 190 Kč (s víny)

Nutná rezervace minimálně 1 den předem na lanterna@valachy.cz nebo tel: +420 571 477 300

NABÍDKA NA NÁSLEDUJÍCÍ MĚSÍC: Degustační menu na listopad a prosinec s vinařstvím Klobása


Rezervace a otevírací doba

  • Degustační menu si rezervujte minimálně 1 den předem, kapacita omezena na max. 40 míst
  • Rezervace:  +420 571 477 300, e-mail: lanterna@valachy.cz
  • Otevírací doba: menu podáváme od 18:00 do 22:00, příchod hostů od 18:00 do 19:30

Náš tým

  • Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna: Josef Tydlačka
  • Sommeliéři: Michal Papšík, Martin Šoupal
  • Vedoucí obsluhy: Martin Šoupal, zástupce: Jiří Buček


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.